Hvad koster et kørekort? Det er et spørgsmål, som mange har på deres læber, når de skal til at tage kørekort. Prisen kan variere meget fra køreskole til køreskole, og det er ikke altid lige let at finde ud af, hvad køreskolens kørekort pris egentlig inkluderer. I denne blogpost vil vi gennemgå, hvad der normalt er inkluderet i kørekortprisen – og hvilke yderligere udgifter du kan komme til at støde på under kørekortsforløbet.

Kørekort pris: Vær opmærksom på ekstraudgifter

Når du skal tage kørekort, er det vigtigt at være opmærksom på de ekstraudgifter, der kan være forbundet med det. Den såkaldte lovpakke (det, som køreskolens tilbud som minimum skal inkludere) er oftest ikke alt, hvad du kommer til at betale for. Ekstraudgifter kan blandt andet være betaling af obligatorisk førstehjælpskursus, lægeerklæring, pasfoto, prøvegebyrer til teoriprøve og praktisk køreprøve, leje af skolevogn til køreprøven, ekstra teoriundervisning eller ekstra køretimer.

Hvad inkluderer lovpakken?

Når du skal vælge en køreskole, er det vigtigt at være opmærksom på, hvad deres kørekort pris inkluderer. Mange køreskoler tilbyder en lovpakke, men der er tit flere udgifter forbundet med at tage kørekortet – fx betaling af obligatorisk førstehjælpskursus, prøvegebyrer og leje af skolevogn. Lovpakken inkluderer det antal teoritimer og praktiske kørelektioner, du som minimum skal gennemgå, for at kunne gå til henholdsvis køreprøve og teoriprøve, og det er op til den enkelte køreskole, hvor meget andet de vil inkludere i prisen på et kørekort. Så hold øje med skjulte omkostninger, når du sammenligner køreskolernes tilbud på kørekort prisen.

Konklusion

Når du kender de forskellige komponenter i kørekortprisen, er det lettere at sammenligne køreskolernes tilbud. Vær sikker på, at du kender køreskolens kørekort pris, og vær opmærksom på skjulte omkostninger som fx prøvegebyrer eller ekstra køretimer. Så er du klar til at komme godt fra start og køre uden bekymringer!