Vintervejret er kommet til DK og det er på tide at tænke på vinterdæk!

Ved vintervejr som vi har det nu, er det vigtigt at have de rigtige dæk på bilen. Kører du med sommerdæk i frostgrader og sne, så har du nedsat vejgreb med 230%. Det betyder lidt det samme som at køre meget risikabelt. 

Det er aldrig specielt spændende at skulle skifte hjul, slet ikke når de flotte alufælge skal i vinterhi og de grimme stålfælge kommer på. Det er dog absolut nødvendigt. Det er så ikke kun træls fordi de er knap så kønne, de koster også lidt ekstra penge. Ved at have et sæt af hver, er du nød til at investere i 2 sæt fælge. Det koster altid som minimum nogle tusinde. Her er der en del der ærgrer sig over den udgift. Specielt kvinder vil gerne slippe for den udgift, i deres budget er pengene bedre givet til sko, kjole, indretning, frækt lingeri, sminke og cafe besøg. Det er derfor også dem der for det meste vælge alternativet til vinterdæk. Der findes nemlig en løsning der sparer dig for bøvl og udgifter.

Alternativ til vinterdæk

Hvis ikke du ønsker at skulle skifte dæk på din bil, så kan du vælge et helårsdæk. Det er som navnet siger et dæk du kan have på bilen hele året. Dermed skal du kun købe et sæt fælge og aldrig bøvle med at skifte. Det er dog ikke kun fordele ved dette dæk. Det har nemlig et par enkelt ulemper. 

Et helårsdæk er lavet til at kunne køre hele året. Dermed er det en blanding af vinterdæk og sommerdæk. Det betyder også at det aldrig bliver lige så godt som de 2 andre dæk i den pågældende sæson. Dermed afgiver man en lille smule sikkerhed for at få mindre bøvl og udgifter. Det er for nogen et godt bytte, for andre ikke så godt. 

Alt i alt er helårsdækket et ok alternativ, så længe man kan tage med i købet at man mister lidt handling og får længere bremselængde.