Vi er mange som elsker fart og vind i håret, og hvis vi taler om biler, er det oftest dem med store motorer og masser af hestekræfter der kommer i fokus. Det er dog også oftest de dyreste biler, selvfølgelig pga. den særligt krævende produktion, men også pga. mange andre faktorer. I denne artikel kigger vi nærmere på nogle af årsagerne til, at de hurtige biler er mere omkostningstunge at eje.

Brændstof

Det første og mest oplagte at kigge nærmere på er brændstoftypen. Er det en benzinbil, Diesel, Hybrid eller El-bil. Der er væsentlig forskel og her topper benzinbilerne når man kigger på driftsprisen. Det er altså oftest dyrest at køre en benzindrevet bil. Da hurtige biler oftest sluger mere brændstof, især hvis du giver den gas, så er de generelt meget dyrere i drift end de langsommere biler. Det er dog værd at bemærke, at mange nyere biler generelt er mere økonomiske, så du kan efterhånden finde hurtige biler, som ikke er lige så omkostningstunge i drift.

Forsikring

Forsikringsselskaberne er klar over at hurtige biler oftere kan komme ud for uheld. Det er desuden ofte sådan at dyrere biler er dyrere at reparere. Derfor er prisen for at forsikre en hurtig bil generelt højere end hvis der er tale om en af de langsommere.

Slitage

De hurtigere biler vil oftest hurtigere få slidt deres bremser, dæk og andre dele. Desuden bør man skifte olie, oliefilter, bremsevæske osv. oftere, og træder man ofte speederen i bund, er det også en god ide at give den et ekstra serviceeftersyn i ny og næ.

Skal du have ny bil?

Uanset om du skal ud og købe en ny hurtig eller langsom bil, så kan du med fordel sørge for at være godt rustet økonomisk. Skal du ud og have den finansieret med et billån, anbefaler vi at du søger lån gennem sider som giver dig flere lånetilbud som fx Autolånet.dk, så du kan sammenligne og vælge det bedste lån.