At træne hjemme kan være et godt alternativ til at gå i fitnesscentret. Det er mere bekvemt, det er billigere, og du har adgang til alle mulige træningsredskaber, som du måske ikke finder i dit lokale fitnesscenter. Men hvilken maskine er den rigtige for dig? Der er så mange valgmuligheder! I denne artikel vil vi diskutere fire forskellige typer maskiner, der vil hjælpe dig med at komme i form.

Kondicyklen

Kondicyklen, motionscyklen, kært barn, mange navne! – I hvertfald er indendørs cykling, bliver mere og mere populært. Det er en fantastisk måde at komme i form og forbrænde kalorier på, men tro ikke, at du bare kan hoppe op på en motionscykel og lade det gå – det kræver en vis indsats! Du bør indstille modstandsniveauet på omkring halvdelen af, hvad du forventer, ellers bliver det for svært at træde i pedalerne. Start med en længere session på 20 minutter, og øg gradvist tiden, indtil du kan arbejde dig op på en time mindst en gang om dagen.

Løbebåndet

Løbebåndet er et andet godt valg, og det er faktisk perfekt til løbere, og til dig som bare gerne vil bevæge dig. Men hvis du lige er begyndt at løbe, eller hvis du ikke har dyrket meget motion i det seneste år eller deromkring, skal du være forsigtig! Du kan få meget ømme knæ og ankler af overanstrengelse, når dine muskler ikke er vant til sådanne aktiviteter. Start med at gå med en hastighed på ca. fire kilometer i timen. Du kan også øge løbebåndet vertikalt, så du nu skal bruge mere energi på at gå, netop, fordi du nu går ligesom op af en bakke. Find i dag det bedste løbebånd, og kom i gang!

Crosstrainer

Crosstraineren er et godt valg, hvis du er på udkig efter træning med lav belastning, men med fordelene ved træning med høj intensitet. Den er også god, fordi der er så mange muligheder – det kan være sværere at kede sig på denne maskine end på nogle andre typer! Husk blot, at du ikke skal presse dig selv for hårdt, når du bruger netop denne type af maskinen. Det er let at overdrive og skade sig selv, så tag dig tid til at føle dig frem til, hvor meget du kan klare i starten. Find den helt rette crosstrainer i denne crosstrainer test.

Roningmaskine

En romaskine er et andet godt alternativ med lav belastning, der fungerer for folk på alle fitnessniveauer. Det er en maskine, hvor du får brugt samtlige 85% af alle kroppens muskler på én og samme tid. Du får både bevæget benene, ryggen og dine arme.