Arrangementer i firmaet hører til den slags begivenheder, der er med til at bryde hverdagen op og skabe spændende dynamik i arbejdslivet. Derfor er det altid en god idé, at virksomheden husker at tage de ansatte med ud til arrangementer – hvad end faglige eller rettet mod at styrke trivslen på arbejdspladsen.

Men hvad skal du huske, når du planlægger et event? Vi hjælper dig på vej med denne miniguide.

Find det rette formål

Det er de færreste virksomheder, der har råd til at lave ting, hvis der ikke er et godt og relevant formål med arrangementet. Det kan dog være vidt forskellige formål, da nogle arrangementer skal styrke et fagligt område, mens andre handler om at skabe holdånd og øge den sociale trivsel.

Se derfor nøje på, hvad der kunne gavne din arbejdsplads. Måske er der behov for at blive bedre til at kommunikere konstruktivt? Måske ville det gavne salget, hvis folk blev bedre til at gennemføre en mere profession præsentation? Måske er der behov for at lave team building øvelser, der styrker sammenholdet i en afdeling? Der kan være mange årsager, og som leder handler det om at finde den type event, som kan skære ind til de mest gavnende områder.

Arranger alt det praktiske

Hvis du vil tage de ansatte med ud af huset og gennemføre et arrangement, skal du sørge for, at du tager dig af alt det praktiske. Det betyder, at du skal sørge for transport, forplejning og evt. overnatning. 

Ofte er der tale om endagsture, hvilket går det nemt at arrangere leje af bus og sørge for at have bestilt mad og drikke til et måltid.

Det vigtigste er dog, at de ansatte føler, der er taget hånd om dem. Hvis ikke, kan det desværre være med til at skabe dårlige minder om dagen. Og det dur ikke, når det primære de ansatte skal huske, er de gode input, de fik med sig.

Evaluer

Netop for at lære om dagen var en succes, og om lignende arrangementer kunne være en god investering i fremtiden, er det vigtigt at evaluere.

Det behøver ikke være en omfattende proces, men kan f.eks. klares via et kort spørgeskema, hvor de ansatte vurdere dagen og dens udbytte – typisk ved at angive en score og evt. tilknytte kommentarer.